Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz: '15 Temmuz, Bağımsızlık ve Demokrasi Destanıdır'
Haber Kategorisi: Gaziantep

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz: '15 Temmuz, Bağımsızlık ve Demokrasi Destanıdır'

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin hain darbe girişimine karşı gösterdiği direnişin unutulmaz bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Yılmaz, 15 Temmuz 2016 gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milyonlarca vatandaşın sokaklara döküldüğünü, tank ve silahlara karşı inanç ve vatan sevgisiyle durduğunu vurguladı. O gecenin yalnızca darbe girişiminin engellendiği bir tarih değil, aynı zamanda milletin birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu en güçlü şekilde ortaya koyduğu tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Şehit ve gazilere minnet duygularını dile getiren Yılmaz, onların fedakarlıklarının gelecek nesillere ilham kaynağı olacağını söyledi. 15 Temmuz ruhunu yaşatmanın, milli birlik ve beraberliği güçlü tutmanın en önemli görev olduğunu belirten Başkan Yılmaz, çocuklara ve gençlere bu kutlu direnişin anlamının doğru şekilde aktarılması gerektiğini vurguladı.

Şehitkamil Belediyesi olarak birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren çalışmaları sürdüreceklerini kaydeden Yılmaz, güçlü Türkiye'nin temelinin güçlü bir milli birlikten geçtiğini ifade etti.

Mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığını, gazilere şükranlarını sunduğunu belirten Yılmaz, ülkeye bir daha böyle acılar yaşanmaması temennisinde bulundu.